Sakız Tatlısı
Cihan Avcı Cecan
4 Tarif       6 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Alaçatı'nın meşhur pastanesinin nefis sakız tatlısı. Yazı bekleyemem diyorsanız mutlaka deneyin. 

Sakız Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Sakız Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını eritin içerisine unu ekleyerek un kokusu çıkana dek rengi çok koyulaşmadan kısık ateşte kavurun. (yağını hafifçe salana dek)
  2. Sütü azar azar sürekli çırpmaya devam ederek ekleyin; ardından şekeri ekleyin.
  3. Kaynamaya yakın damla sakızlarını havanda döverek ekleyin. Karıştırarak pişirmeye devam edin ki sakızlar içerisinde güzelce erisin.
  4. Göz göz olduktan sonra ocaktan alın içerisine vanilin ekleyerek minimum 6-8 dk kadar mikser ile çırpın. (Ne kadar çok çırparsanız o kadar güzel olur çırpma işlemi sonunda sakız gibi bir kıvamda oluyor-uzuyor.)
  5. Kare genişçe bir borcamı hafifçe ıslatın ve fazla suyunu süzün ; hazırladığınız muhallebiyi kaba alın.
  6. Minimum 3-4 saat mümkünse 1 gece dolapta beklettikten sonra tarçınla servis edin ; Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Çay Saati Tarifleri Kolay Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka