Tereyağını eritin içerisine unu ekleyerek un kokusu çıkana dek rengi çok koyulaşmadan kısık ateşte kavurun. (yağını hafifçe salana dek)
Sütü azar azar sürekli çırpmaya devam ederek ekleyin; ardından şekeri ekleyin.
Kaynamaya yakın damla sakızlarını havanda döverek ekleyin. Karıştırarak pişirmeye devam edin ki sakızlar içerisinde güzelce erisin.
Göz göz olduktan sonra ocaktan alın içerisine vanilin ekleyerek minimum 6-8 dk kadar mikser ile çırpın. (Ne kadar çok çırparsanız o kadar güzel olur çırpma işlemi sonunda sakız gibi bir kıvamda oluyor-uzuyor.)
Kare genişçe bir borcamı hafifçe ıslatın ve fazla suyunu süzün ; hazırladığınız muhallebiyi kaba alın.
Minimum 3-4 saat mümkünse 1 gece dolapta beklettikten sonra tarçınla servis edin ; Afiyet olsun.