Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın ve orta kısmına ızgara tel koyun.
Tarifteki ilk 6 malzemeyi (yani sıvılar ve toz şekeri) bir çırpma kabında çırpın.
Ayrı bir kapta ise kakao, un, karbonat ve tuzu harmanlayın ve çırpma kabına ekleyin.
Fazla çırpmamaya özen gösterin. Hamur haline gelince bir yandan yavaş hızda çırparak gıda boyasını temkinli bir şekilde azar azar ekleyin ve istediğiniz kırmızı tonunu yakalayın.
Pişireceğiniz kalıba aktarın ve yirmi dakika sonra kürdan testi yapın. Ben fırın tepsisinde yaklaşık 20 dk pişirdim.
Fırına göre süre değişebilir. Pişen kek bir karıştırma kabına aktarılır. İçine krema ve 50 gram benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata eklenir.
Homojen bir hal alana kadar yoğurulur. Top şeklinde şekil verilir ve dondurucuya alınır.
Dondurucudan çıkarılan toplar kürdan yardımı ile benmari usulü eritilen çikolatalara bandırılır ve pişirme kağıdı üstüne alınarak dolaba kaldırılır. Soğuyunca servis edilir.
Dolapta 3-4 gün saklanabilir. Dondurucudan soğuk çıkan topları çikolataya bulamak ve şekillendirmek daha kolay oluyor.