İlk önce derin bir kabın içine oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı ve şeker eklenir. Güzelce çırpılır.
Daha sonra yumurtalar tek tek ilave edilir ve çırpma işlemine devam edilir.
Vanilya, gıda boyası, süt ve sirke ilave edilip karıştırılır.
Daha sonra un, kakao, tuz, kabartma tozu ve şeker ilave edilerek karıştırılır.
Hazırlanmış olan kek hamuru 22 cm'lik yağlı kağıt ile kaplanmış olan kelepçeli kek kalıbına yayılarak dökülür.
Kek piştiğinde birkaç dakika fırın hafifçe açık bırakılır. Bu sayede hem buharın yüzünüzü yakması önlenir, hem de kek yavaş yavaş soğur.
Ardından kek fırından alınır ve tamamen soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletilir. (En az 2 saat soğutulmasında fayda var.)
Soğuyan kekin kelepçesi açılır.
Krema için; Bir kabın içerisine krema malzemeleri eklenir ve kıvam alıncaya kadar çırpılır.
Buzdolabında en az 2 saat soğumaya bırakılır.
Kek soğuduktan sonra 3 eşit parçaya bölünür. Düz servis tabağına ilk katı yerleştirilir.
Buzdolabında kıvam alan krema ilk kata spatula yardımıyla sürülür. Üzerine istediğiniz şekilde doğrayabileceğiniz muzlar ve robotta çektirdiğiniz çikolata parçaları serpilir.
Tüm katlara bu işlem uygulanır. En üst kata çilekler ikiye kesilip dikkatlice dizilir.
Bütün işlemler uygulandıktan sonra hazırlanan pasta buzdolabında 3-4 saat bekletilir. Afiyet olsun.
Ben pastanın 1 gece dolapta iyice kıvamını bulup özdeşleşmesi için bekletilip öyle servis edilmesini tercih ediyorum.
Krema buzdolabında ne kadar çok bekletilirse o kadar iyi kıvam alır.