Muhallebiyi yapmak için yumurta ve şeker tencereye alınarak karıştırılır. Üzerine süt ve un eklenerek karıştırılır ve ocağa alınarak kaynayıp göz göz olana kadar topaklanmaması için sürekli karıştırılarak pişirilir.
Kaynayınca altı kapatılır vanilya eklenip karıştırılır ve muhallebi kuplara pay edilir. Muhallebi soğumaya bırakılır.
Çikolata sosu için tereyağı hariç tüm malzemeler tencereye alınır ve kaynayıp koyulaşana kadar karıştırılır.
Çikolata sosu koyulaşınca içine tereyağı eklenir ve ocaktan alınır.
Çikolata sosu da muhallebilerin üzerine pay edilir. Sıcaklığı giden muhallebiler buzdolabına en az 4 saat soğumak üzere bırakılır.
Soğuyan muhallebileri istediğiniz gibi süsleyecek servis edebilirsiniz. Ben Hindistan cevizi rendesi ve drajelerle süsledim. Afiyet olsun.