Pekmezli Un Helvası
Elif Güryel Türk, İtalyan ve Hint mutfağını çok severim
9 Tarif       5 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hem şekersiz, hem tahinli, hem de lezzeti şahane. Mutlaka denemelisiniz.

Tadı damağınızda kalacak pratik un helvası tarifini de deneyin.

Pekmezli Un Helvası Tarifi İçin

Malzemeler

Pekmezli Un Helvası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 2 su bardağı unu eleyip teflon tavaya alın.
  2. Kısık ateşte rengi iyice dönene kadar yaklaşık 1 saat kavurun.
  3. Ayrı bir kapta pekmez, tahin, bal, süt ve suyu iyice karıştırın.
  4. Un kavurma işlemi tamamlandıktan sonra ocaktan alıp unu soğumaya bırakın. 
  5. Daha sonra unu geniş bir kaba alıp üzerine pekmezli karışımı ilave edip iyice karıştırın.
  6. Düz bir kaba basıp 1 saat dinlendirin. Daha sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Tahinli ve Pekmezli Tarifler Sizden Lezzetler Sizden Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka