Manolya Tatlısı
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
30 Tarif       24 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çay saatlerinde sunabileceğiniz enfes bir tarif. Hafifliği ve şık sunumuyla sofraların favorisi olacak. Ben yapımında çilek kullansam da, muz, şeftali gibi mevsim meyvelerine de yer verebilirsiniz.

Alternatif olarak oreolu magnolia ve meyveli avokado puding tarifini de deneyin.

Manolya Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

İçi için:

Manolya Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir tencerenin içine süt, un, yumurta sarısı, nişasta ve şekeri ekleyip güzelce karıştırın.
  2. Malzemeleri orta ateşte kıvam alana kadar pişirin.
  3. Kıvam almaya başladığında ocaktan alın karıştırarak oda sıcaklığında ılıtın.
  4. Bu esnada çilekleri yıkayıp istediğiniz şekilde dilimleyin. Aynı şekilde muzu da dilimleyin.
  5. Bebe bisküvilerini rondodan geçirerek ufak parçalara ayırın.
  6. Puding soğumaya başladığında cam kupların tabanına bir iki kaşık puding ekleyin ve yayın.
  7. Üzerine bisküvi ve çilek parçaları yerleştirin. Tüm bisküviler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  8. En üst kısmı yalnızca puding koyarak bırakın. Hazırladığınız tatlıları buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
  9. Servis edeceğiniz zaman üzerine muz, çilek dilimi ve isteğe göre çikolata sosu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Manolya Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Puding hafifçe ılıdıktan sonra kremasını ekleyerek çırpın.
  2. Dilerseniz kakaolu bisküvi veya yulaflı bisküvi de kullanabilirsiniz.
  3. Tatlıyı buzdolabında soğutmadan önce üzerine meyve koymayın. Aksi takdirde meyve sulanır ve kıvamı bozulur.
  4. Üzerine fındık, badem ve bisküvi kırıntıları da ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Sütlü Tatlılar Sizden Lezzetler Sizden Tatlı Tarifleri Kolay Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka