Sırrı Renginde Limon Soslu Muhallebi
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dolapta duran bir litre süt ile birşey yapmalıydı ama sadece muhallebi olmazdı. Cheesecake'imin muhteşem limon sosu ile muhallebi buluştu. Muhallebiye rengini veren ise bambaşka doğal bir şeydi. Ortaya enfes ve ferahlatıcı lezzetiyle limon soslu muhallebi çıktı. 🧐 @mutfakkeyiftir ❤️

Alternatif olarak nefis muhallebi tarifine de göz atın.

Sırrı Renginde Limon Soslu Muhallebi Tarifi İçin

Malzemeler

Muhallebi için;

Limonlu sos için;

Sırrı Renginde Limon Soslu Muhallebi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, nişasta, un, şeker, pudra şekeri tencerede karıştırılır. Karışım ikiye bölünür ve iki ayrı tencereye alınır.
  2. Bir tenceredekine limon suyu ve zerdeçal eklenir. Her iki karışım da muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
  3. Pişen muhallebi kere tereyağı, vanilya ve yarım paket krem şanti paylaştırılır. Mikser ile çırpılır.
  4. Sos için, küçük bir tavada limon suyu ve su karışımı, nişasta, şeker, limon kabuğu rendesi karıştırılır. Kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır.
  5. Servis kabına, küp, kase yada bir çemberin içine önce zerdeçal koyulmuş olan muhallebi aktarılır.
  6. Üzerine sade muhallebi koyulur.  Sos ve muhallebi soğuduğu zaman muhallebilerin üzerine sos aktarılır.
  7. 🧐 Zerdeçal muhallebi ve sosa renk verir. Kesinlikle koku ve tadında olumsuz bir etkide bulunmaz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Sizden Tatlı Tarifleri Kolay Sütlü Tatlılar Sizden Lezzetler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka