Limon Jöleli Sakızlı Muhallebi
Gülsüm uysal
1 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bu tarifimde limonun fresh tadıyla sakızlı muhallebinin muhteşem uyumunu göstermek istedim eminim denediğinizde bu lezzete bayılacaksınız!. 

Limon Jöleli Sakızlı Muhallebi Tarifi İçin

Malzemeler

Limonlu jöle için:

Damla sakızlı muhallebi için:

Limon Jöleli Sakızlı Muhallebi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk önce limonlu jöle için gerekli malzemeler derin bir tencerede iyice karıştırılır. Kıvam alana kadar pişirilir.
  2. Kuplarımız yatay bir şekilde tutularak tabanına küp küp doğranmış limon dilimleri konulur.
  3. Hazırlanan jöle kupların yarı kısmına kadar doldurulur. Dolapta jölenin donması için 1.5 saat kadar dinlendirilir.
  4. Diğer tarafta sakızlı muhallebi için bütün malzemeler karıştırılarak kaynayıp üzeri göz göz olana kadar pişirilir.
  5. Soğuyan jöleyi kupların yarı kısmına doldurmuştuk geri kalan kısmına sakızlı muhallebiyi dolduruyoruz.
  6. Dolapta 2 saat dondurulduktan sıra sunuma hazır hale geliyor deneyenler için şimdiden AFİYET OLSUN...!

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Sizden Lezzetler Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri Sizden Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka