Karpatka
doğukan öztemel iyi bir mutfak insanı hiçbir ayrım yapmaz ve her mutfağı ilgiyle öğrenip uygular
15 Tarif       12 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hafif ve lezzetine doyulmaz bir yaz tatlısı..

Karpatka Tarifi İçin

Malzemeler

Kreması için:

İç Malzemeleri:

Üzeri İçin:

Karpatka

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kreması için vanilya, labne ve tereyağı hariç diğer malzemeler muhallebi kıvamına gelene kadar iyice karıştırarak pişirilir.
  2. Kaynamaya başlayınca 1 dakika kadar daha karıştırılır altı kapatılır tereyağı, vanilya ve labne eklenip yedire yedire karıştırmaya devam edilir ve soğumaya bırakılır.
  3. Hamuru için tencereye su, margarin ve tuz konulur karıştırarak eritilip kaynatılır.
  4. Unu azar azar yedirerek ekleyip iyice karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
  5. Soğuyan karışıma kabartma tozu ve yumurtalar tek tek ilave ederek mikserle iyice çırpılarak yedirilir.
  6. Hamurun yarısını kelepçeli kalıba altına yağlı kağıt konulup önceden 170 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.
  7. İkinci hamur da yine aynı şekilde pişirilir.
  8. Soğuyan tabanların ilk katı kalıba tekrar alınır kremanın tamamı  dökülüp üzerine meyveler ve çikolata parçaları eklenir.
  9. Ardından ikinci parça da üzerine kapatılır, dolapta en az iki saat bekletilir. Pudra şekeri ve bütün çilek dilimleri ile süslenerek servis edilir. AFİYET OLSUN…

Tarif Kategorileri

Sizden Lezzetler Sizden Tatlı Tarifleri Krem Peynirli Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Şekersiz, Şerbetsiz Künefe