Kadayıflı Tavuk Göğsü
ayşe ece olgun
7 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 4 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kadayıfın en lezzetli ve en hafif hali.

Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi İçin

Malzemeler

Kadayıf için malzemeler:

Tavuk göğsü için:

Kadayıflı Tavuk Göğsü

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İşe kadayıfları kavurarak başlayalım. Tereyağı ve sıvıyağı tencereye alalım.
  2. Didiklenen kadayıfları ekleyelim. Renk alana kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
  3. Kadayıflar renk almaya başlayınca şeker ve fındığı da ilave edip şeker eriyene kadar kavurmaya devam edelim. 
  4. Kavrulan kadayıfları muhallebiyi hazır edene kadar bir kenara alıp soğumaya bırakalım.
  5. Yağımızı tencereye alıyoruz ve eridiği an unumuzu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  6. Unumuz hafif renk aldığında sütü, şekeri ekleyip tatlımız göz göz olup koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  7. Ocaktan alınca vanilyamızı ekliyoruz ve asıl önemli kısım olan mikserle çırpma işlemine başlıyoruz.
  8. Yaklaşık 10 dakika kadar mikserin yüksek devrinde bu muhallebimizi çırpıyoruz. Çırptıkça kıvamı ve dokusu harika oluyor.
  9. Kenara aldığımız kadayıfları dikdörtgen ve ya kare bir kaba her yeri eşit olacak şekilde yayıyoruz.
  10. Üzerine hazırladığımız tavuk göğsünü de dikkatlice yayıp üzerine fındık, fıstık, ceviz ekleyebilirsiniz.
  11. Tatlıyı bu şekilde soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra şeritler halinde dilimleyip yuvarlayarak rulo haline getiriyoruz.
  12. Ben 10 adet elde ettim daha büyük ve daha küçük rulolar elde edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sizden Tatlı Tarifleri Sizden Lezzetler Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka