Sosu için; Bütün sos malzemeleri bir tencereye alınarak karıştırılır ve ocağa aktarılıp ısıtıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
Kek için; Yumurtalar ve şeker iyice çırpılır.
Sıvılar eklenip çırpmaya devam edilir.
Kuru malzemeler elenerek içine ilave edilir (topaklanma olmaması için) ve bir spatula yardımı ile aşağıdan yukarı kaldırılarak (fold etmek) karıştırılır.
Hazır olduğunda yağlanmış olan kare borcama aktarılır.
Önceden ısıtılmış 170-180 derece aralığında 30-35 dakika pişirilir. (Kekin pişkinliği kürdan yardımıyla bakılabilir.)
Pişen kek tezgaha alınır ve 5 dakika kadar dinlendirilir. (Kek sıcak olduğu için pişmeye devam edecektir.)
Dinlenen kekte kürdan yardımıyla delikler açılır ve daha evvel pişirip soğuttuğumuz şerbet aşamalı bir şekilde ilave edilir.
Kekin üst kısmı ıslakken üzerine hindistan cevizi serpilir.
Oda ısısı sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alınır ve 1 gün bekletilir. Afiyetler.