Islak Kek
Numan Demirkale
3 Tarif       8 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 9 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Canınız istediğinde kolaylıkla yapabileceğiniz muhteşem bir ıslak kek tarifidir. Zamansız lezzetleri seviyorsanız denemenizi öneririm.


Islak Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Kek;

Sos;

Islak Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sosu için; Bütün sos malzemeleri bir tencereye alınarak karıştırılır ve ocağa aktarılıp ısıtıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
  2. Kek için; Yumurtalar ve şeker iyice çırpılır.
  3. Sıvılar eklenip çırpmaya devam edilir.
  4. Kuru malzemeler elenerek içine ilave edilir (topaklanma olmaması için) ve bir spatula yardımı ile aşağıdan yukarı kaldırılarak (fold etmek) karıştırılır.
  5. Hazır olduğunda yağlanmış olan kare borcama aktarılır.
  6. Önceden ısıtılmış 170-180 derece aralığında 30-35 dakika pişirilir. (Kekin pişkinliği kürdan yardımıyla bakılabilir.)
  7. Pişen kek tezgaha alınır ve 5 dakika kadar dinlendirilir. (Kek sıcak olduğu için pişmeye devam edecektir.)
  8. Dinlenen kekte kürdan yardımıyla delikler açılır ve daha evvel pişirip soğuttuğumuz şerbet aşamalı bir şekilde ilave edilir.
  9. Kekin üst kısmı ıslakken üzerine hindistan cevizi serpilir.
  10. Oda ısısı sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alınır ve 1 gün bekletilir. Afiyetler.

Tarif Kategorileri

Sizden Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Sizden Lezzetler Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka