SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sizden Tatlı Tarifleri
Herle Tatlısı
Herle Tatlısı
Burak Çağrı Karaarslan
Anadolu Mutfağı
3
Tarif
6
Takipçi
Güncelleme tarihi:
25 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi :
5 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
5 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Anadolu'nun unutulmaya yüz tutmuş tatlı tariflerinden herle tatlısı.
Herle Tatlısı Tarifi İçin
Malzemeler
1 su bardağı un
1 çay bardağı irmik
75 gram süzme bal
80 gram tereyağ
75 gram üzüm pekmezi
100 gram kaymak (sunum için)
50 gram file badem (sunum için)
Herle Tatlısı
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
İrmik tereyağı ile yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kavrulur.
Daha sonra unu eklenir kokusu çıkana kadar yaklaşık 5 dakika irmikle kavrulmaya devam edilir.
Bal ve pekmez ekledikten sonra 5 dakika daha kıvam alması için kavurmaya devam edilir.
Şekil vermek için kaşık veya kalıp kullanılabilir.
File bademi hem içinde hem sunum için kullanabilirsiniz. Kaymak ile servisi tercih edilir Afiyet Olsun.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Tahinli ve Pekmezli Tarifler
Sizden Lezzetler
Sizden Tatlı Tarifleri
Yöresel Tarifler
Benzer Tarifler
Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka