Herle Tatlısı
Burak Çağrı Karaarslan Anadolu Mutfağı
3 Tarif       6 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Anadolu'nun unutulmaya yüz tutmuş tatlı tariflerinden herle tatlısı. 

Herle Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Herle Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İrmik tereyağı ile yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kavrulur.
  2. Daha sonra unu eklenir kokusu çıkana kadar yaklaşık 5 dakika irmikle kavrulmaya devam edilir.
  3. Bal ve pekmez ekledikten sonra 5 dakika daha kıvam alması için kavurmaya devam edilir.
  4. Şekil vermek için kaşık veya kalıp kullanılabilir.
  5. File bademi hem içinde hem sunum için kullanabilirsiniz. Kaymak ile servisi tercih edilir Afiyet Olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Tahinli ve Pekmezli Tarifler Sizden Lezzetler Sizden Tatlı Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka