Harire
Selen Uran Mutfak Sanatları Akademisi / Chef&Owner / Evinizdeki malzemelerle kolay tarifler
4 Tarif       2 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 2 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mardin yöresine ait bir tatlıdır. Hem hafif, hem besleyici olduğundan her saat için şık bir ikramlık olur. Kuplar ya da bardaklarınızda servis edebilirsiniz. 

Harire Tarifi İçin

Malzemeler

Harire

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak un ve şekeri tencerede karıştırıyoruz. Daha sonra pekmezi ilave ediyoruz.
  2. Suyu da yavaş yavaş ekleyerek çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz ve ocağa alıyoruz.
  3. Fokurdayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Fokurdadığında tarçın ve cevizi döküyoruz.
  4. 1-2 defa daha karıştırıp ocaktan alıyoruz. Servis yapacağınız kuplara/bardaklara döküyoruz. Soğuduğunda buzdolabına koyarak 1-1,5 saat dolapta bekletiyoruz.
  5. Not: Tercihe göre üzerine hindistan cevizi ile  ya da alt kısmına bisküvi koyarak da servis edebilirsiniz.  

Tarif Kategorileri

Tahinli ve Pekmezli Tarifler Sizden Lezzetler Tatlı Tarifleri Sizden Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka