Mardin yöresine ait bir tatlıdır. Hem hafif, hem besleyici olduğundan her saat için şık bir ikramlık olur. Kuplar ya da bardaklarınızda servis edebilirsiniz.
İlk olarak un ve şekeri tencerede karıştırıyoruz. Daha sonra pekmezi ilave ediyoruz.
Suyu da yavaş yavaş ekleyerek çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz ve ocağa alıyoruz.
Fokurdayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Fokurdadığında tarçın ve cevizi döküyoruz.
1-2 defa daha karıştırıp ocaktan alıyoruz. Servis yapacağınız kuplara/bardaklara döküyoruz. Soğuduğunda buzdolabına koyarak 1-1,5 saat dolapta bekletiyoruz.
Not: Tercihe göre üzerine hindistan cevizi ile ya da alt kısmına bisküvi koyarak da servis edebilirsiniz.