SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sizden Tatlı Tarifleri
Güllaç
Güllaç
Ebru Onursal
1
Tarif
0
Takipçi
Güncelleme tarihi:
09 Mayıs 2021
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
10 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Ramazanın meşhur tatlısı güllaç.
Güllaç Tarifi İçin
Malzemeler
1 kilo süt
2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı gül suyu
300 gr antep fıstığı
Güllaç
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Süt ısınınca şeker ilave edilir.
Güllaç yaprakları sırayla dizilir.
Yaprakların aralarına süt konur.
5 yapraktan sonra toz fıstık veya ceviz ilave edilir.
5 yaprak daha konulup en üste gül sulu süt dökülür.
Buzdolabında 3 saat dinlendirilir.
Tarif Kategorileri
Sizden Tatlı Tarifleri
Sizden Lezzetler
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Benzer Tarifler
Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka