Güllaç
sekerr.mutfak
16 Tarif       7 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hayırlı sağlıklı bir Ramazan diliyorum. Nefis bir güllaç tarifim var umarım sizlerde dener beğenirsiniz.

Güllaç Tarifi İçin

Malzemeler

Güllaç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şeker ve sütü tencereye alıp karıştırarak ılıyana kadar ısıtın ve dikdörtgen borcama yufkaları tek tek süt ile ıslatıp dizin.
  2. 5 yufkadan sonra ortasına ceviz ilave edip diğer yufkalarında üzerine ıslatarak koyun.
  3. En son yufkayı da koyduktan sonra kalan sütü gezdirerek güllacın üzerine ilave edin ve 4-5 saat buzdolabında bekletin.
  4. Süt çekmiş olacaktır. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun..

Tarif Kategorileri

Sizden Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Sizden Lezzetler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka