Glutensiz Cookie
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

@ipek.bertan İpek Bertan’dan şahane bir cookie tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bitter çikolata ile tatlandırılan ve şeker kullanılmadan hazırlanan glutensiz cookie hem düşük kalorili, hem de oldukça lezzetli bir tatlıdır. İsteğe göre sade veya çayın yanında sunulabilir. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, evde glutensiz cookie nasıl yapılır birlikte görelim.

Ev yapımı kurabiyelere sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Nefis mısır gevrekli kurabiye tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Glutensiz Cookie Tarifi İçin

Malzemeler

Glutensiz Cookie

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle şeker, zeytinyağı ve yumurtayı çırpın. Ayrı bir yerde kuru malzemeleri harmanlayın ve yumurtalı karışıma ilave edin.
  2. Bütün malzemeleri spatula ile kısa bir süre karıştırın ve erimiş bitter çikolatayı ekleyin.
  3. Hamurunuzu 30 dk kadar buzdolabında dinlendirin.
  4. Hamur kendini toparladığında ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturun ve tepsiye aralıklı olarak dizin.
  5. 170 derecelik fırında 12-15 dk kadar pişirin. Afiyet olsun.


Not: Hindistan cevizi unu, mısır ve buğday nişastasının tamamı kadar “Glutensiz un kullanabilirsiniz.”  Hindistan cevizi şekeri yerine de normal toz şeker kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sizden Gelenler Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Glutensiz Tarifler Tatlı Kurabiye Tarifleri Sizden Lezzetler Kurabiye Tarifleri Sizden Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka