Yumurta ve şekeri kabarıp rengi açılana kadar iyice çırpın. Sırasıyla önce sütü sonra sıvı yağı ekleyip yavaş yavaş kabaran yumurta ve şeker karışımını söndürmeden karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma dahil edip yavaşça çırpmaya devam edin. Fırın kabınızı yağlayın, karışımı kabınıza aktarın. 180 dereceye ayarlı fırında 30-40 dakika pişirin.
Kremanın hazırlanışı
Bütün malzemeyi kısık ateşte karıştırılarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Kıvam alan kremayı 1 gün dolapta dinlendirin.
Kekin arası için
İkiye kestiğiniz kekin alt tabanın üzerine hazırladığınız kremayı yayın. Daha sonra tercihe göre muz, çilek ve çikolata koyabilirsiniz.
Servis öncesi
Kremayı kaynama noktasına gelmeden ocaktan alın ve çikolataları ekleyip karıştırın. Servis etmeden önce ganaj ılık ve akışkan bir kıvamda olmalıdır. Afiyet olsun.