Fırında Doğal Şekerli Armut Tatlısı
Meltem Keskin Dilerseniz beni meltemblogu adlı instagram sayfamdan da takip edebilirsiniz💌
21 Tarif       6 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 7 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Turna yemişi kızılcık ailesinden ama daha tatlı ve kurutulmuş olarak bulunabiliyor. Ben seker yerine doğal tat ve ayrıca renk vermesi için denedim ve sevdik. Dilerseniz bu şekilde diğer kuru meyveleri de şeker yerine kullanabilirsiniz; böylece meyvenin kendi içindeki şekerinden faydalanmış oluyoruz.
Fırında Doğal Şekerli Armut Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Doğal Şekerli Armut Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Armutların kabuklarını soyalım. İkiye bölüp göbeğini çıkaralım ve borcama dizelim.
  2. Çiğ kuruyemişleri de kesip armutların içlerine yerleştirelim. Üzerine tarçın serpelim.
  3. Borcama az miktarda kaynar su ilave edip önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumuşayana kadar pişirelim.
  4. Fırından aldıktan sonra üzerine kaymak ya da keçi labne peyniri ekleyerek servis edebilirsiniz, çok yakışıyor.😙 

Tarif Kategorileri

Sizden Lezzetler Tatlı Tarifleri Sizden Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka