Fındıklı keçiboynuzu kreması; Öncelikle fındıkları bir tavada hafifçe kavurun, sonrasında kabuklarından ayırarak robota atıp incecik olana kadar çekin.
Üzerine hindistan cevizi yağını ekleyin ve çekmeye devam edin.
Daha sonra üzerine keçiboynuzu ununu, suyu, keçiboynuzu pekmezini ve isteğe bağlı olarak kakaoyu ekleyerek homojen bir kıvam alana kadar çekin.
Enerji toplarının yapılışı; Badem ve fındığı incecik olana kadar rondoda çekin. Üzerine hurmayı ilave edin ve hamur kıvamı alana kadar rondoda çekmeye devam edin.
İstediğiniz kıvama geldiğinde içerisine fıstık ezmesi, hindistan cevizi yağı, yulaf unu, kakao tozu, keçiboynuzu ununu ekleyin ve homojen bir kıvam alana dek karıştırın.
Daha sonra 20 gr lık parçalara ayırdığınız hamuru elinizde top haline getirin ve başparmağınızı ortasına bastırıp bir delik açın.
İçini fıstık ezmesi veya keçiboynuzu kreması ile doldurun.
Sonra üzerini kapatarak tekrar yuvarlayın ve dilerseniz hindistan cevizi rendesine batırın.
Bu minik enerji toplarını yemeden durabilirseniz eğer 1 hafta buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.