Keki hazırlamak için; Kek kalıbının tabanını ve kenarlarını yağlayıp tabana pişirme kağıdı serin ve kağıdı da yağlayın.
Kakaoyu orta boy bir karıştırma kabına eleyip üzerine kaynar suyu dökün ve kakao tamamen eriyene kadar tel çırpıcı ile karıştırın.
Sütü ekleyip tekrar karıştırın. Un, kabartma tozu, vanilya ve karbonatı başka bir kaba eleyin.
Tereyağını karıştırma kabında iyice yumuşayana kadar çırpın.
Şekeri ekleyip orta hızda 5dk kadar çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyip her eklemeden sonra çırpın.
Mikserin en düşük ayarında çırparken unlu karışımı sütlü kakao karışımıyla dönüşümlü olarak 3 kere de ekleyin (önce unlu karışımın üçte biri, sonra kakaolu karışımın yarısı, sonra unlu karışımın üçte biri, kakaolu karışımın diğer yarısı, ve son olarak unlu karışımın geri kalanı).
Kek harcını kalıba (22cmlik) dökün (ben 26cmlik kullandım) üzerini düzlemek için tezgaha bir iki kere vurun.
Önceden ısıtılmış 175° fırının orta katında 40-45 dakika boyunca,(ilk 20dakika kapağı asla açılmayacak) kekin ortasına batıracağınız kürdan kuru çıkana kadar, pişirin.
Kek iyice soğuduktan sonra 2 veya 3 e bölerek süsleme aşamasına geçebilirsiniz.
Ve pastayı hazırlarken kekin her katını sütle ıslatmayı unutmayın.
Kreması için; Kremayı bir tavada ısıtın.
Kaynama noktasına gelince altını kapatıp doğranmış çikolataları içine ekleyin ve iyice karıştırın.
Karışımı dolapta iyice soğutun.
Soğuduktan sonra mikserle çırpın.
Ve dilediğiniz gibi süsleyin. Ben bu krema ve çilek tercih ettim, tarifi aldığım kremayı bir tavada ısıtın.
Kaynama noktasına gelince altını kapatıp doğranmış çikolataları içine ekleyin ve iyice karıştırın.
Karışımı dolapta iyice soğutun. Soğuduktan sonra mikserle çırpın.