Cevizli, Kaymaklı Poşe Elma
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

@ipek.bertan İpek Bertan’dan hem hafif, hem şık hem de çok pratik cevizli ve kaymaklı poşe elma tarifi ile karşınızdayız. Elma, antioksidan etkisiyle vücuttaki toksinlerin atılmasını kolaylaştıran bir meyvedir. Genellikle tatlıların içerisinde kullanılan bu meyve, diyet listelerinde ara öğün olarak tüketilir. Malzemeleriniz hazırsa, şık görünümü ve lezzetiyle aklınızı başınızdan alacak cevizli, kaymaklı poşe elma tarifine başlayabiliriz.

İçinde elma olsun da ne olursa olsun diyenlerdenseniz, nane likörlü elma ve fit elmalı crumble tarifini de deneyebilirsiniz.

Cevizli, Kaymaklı Poşe Elma Tarifi İçin

Malzemeler

Cevizli, Kaymaklı Poşe Elma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Elmaların içini oyup limonlu suda bekletin. Diğer bütün malzemeleri tencereye alın ve kaynamasını bekleyin.
  2. Kaynayan şuruba elmaları ekleyin ve ocağın altını kısın. 10 dk elmaların pişmesi için yeterlidir.
  3. Elmaları şuruptan çıkartın, şurubu cam bir kaba alın.
  4. Şurup soğuduktan sonra, elmaları tekrar soğuyan şurubun içerisine koyun ve 1 gün dolapta bekletin.
  5. Bu işlem elmalarınızın daha kırmızı olmasını sağlayacak. 1 gün sonra elmaları ayrı bir kaba alın, şurubun bir kısmını ocakta kıvam alıncaya kadar çektirin.
  6. Servis esnasında elmaların içerisine ceviz, üzerine kaymak ve çektirdiğiniz şuruptan ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Sizden Gelenler Meyveli Tatlı Tarifleri Elmalı Tarifler Tatlı Atıştırmalık Tarifler Sizden Tatlı Tarifleri Kaymaklı Tatlılar Sizden Lezzetler Atıştırmalık Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka