Bisküvili Çikolata Topları
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
30 Tarif       24 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tatlı krizlerine son verecek enfes atıştırmalık bir tarif. Üstelik hazırlaması da oldukça kolay.

Alternatif olarak yulaflı çikolata topları ve sabayon soslu çikolata toplarını deneyebilirsiniz.

Bisküvili Çikolata Topları Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Bisküvili Çikolata Topları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle sos tenceresini ocağa alın ve içine tereyağını aktararak eritin. Üzerinde oluşan köpükleri kaşıkla atın.
  2. Tereyağı erirken çikolatayı küçük parçalar halinde bölün. 
  3. Eriyen tereyağını ocaktan alın ve içine çikolata parçalarını atarak karıştırın. Daha sonra toz şekeri ekleyip karıştırın.
  4. Geniş bir kabın içerisinde petibör bisküvileri kırın. Dilerseniz, toz haline de getirebilirsiniz.
  5. Üzerine kakao, kavrulmuş ceviz ve sütü ekleyerek karıştırın.
  6. Ardından çikolatalı karışımı bisküvilerin üzerine yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
  7. Yoğun kıvam alan harcı, malzemeler özdeşleşene kadar yoğurun.
  8. Avuç içinizi hafifçe suyla ıslatın. Bisküvili harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın.
  9. Tüm harcı çikolata topu haline getirin. Bir kaseye hindistan cevizini dökün.
  10. Hazırladığınız topları hindistan cevizine bulayarak servis edin. Afiyet olsun.
  11. Tarifte ceviz yerine badem, sütlü çikolata yerine bitter çikolata da kullanabilirsiniz.
  12. Bu ölçülerle ortalama 25-30 adet çikolata topu hazırlanmaktadır.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Sizden Tatlı Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka