SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sizden Tatlı Tarifleri
Balkabaklı Leziz Ve Hafif Sonbahar Pastası
Balkabaklı Leziz Ve Hafif Sonbahar Pastası
Seray Demir
1
Tarif
3
Takipçi
Güncelleme tarihi:
13 Şubat 2021
Hazırlanma Süresi :
5 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Yapımı kolay, lezzetli ve hafif, sonbaharın rengine yakışan enfes bir balkabağı pastası!
Balkabaklı Leziz Ve Hafif Sonbahar Pastası Tarifi İçin
Malzemeler
3-4 orta dilim Balkabağı
2 paket Burçak Bisküvi
125 gr. tereyağı
1 litre süt
2-2,5 yemek kaşığı un
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
Vanilya
İsteğe bağlı fındık yahut ceviz
Balkabaklı Leziz Ve Hafif Sonbahar Pastası
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Balbakabağını üç yemek kaşığı toz şeker ile pişirelim; rondodan geçirip püre yapalım.
Tereyağını tavada eritelim.
Burçak bisküviyi rondodan geçirelim.
Tereyağı ve rondodan geçirilmiş bisküviyi elinizle iyice yoğuralım ve borcam yahut başka herhangi bir oval kaba yayalım.
Muhallebi için süt, un ve şekeri tencerede kısıt ateşte pişirelim, kıvamına gelince vanilyayı ekleyerek 2-3 dakika daha karıştıralım.
Sıcak muhallebiyi bisküvili karışımın üstüne döküp iyice yayalım ve soğumasını bekleyelim.
Soğuduktan sonra balkabaklı püreyi üzerine yayalım. İsteğe göre rondodan çekilmiş ceviz yahut fındığı da ekleyebilirisiniz.
İsteğe göre buzdolabında 2-3 saat bekletelim, daha sert bir kıvam isterseniz 6 saat bekletebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Meyveli Tatlı Tarifleri
Sizden Tatlı Tarifleri
Pasta Tarifleri
Sizden Lezzetler
Benzer Tarifler
Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka