Hazırladığınız tabanın donması için dondurucuya alın ve 15 dakika dinlendirin.
2- 3 parça balkabağını 2 yemek kaşığı şekerle haşlayın.
Peynirli karışım için yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın.
Sarıları ve yarım bardağı toz şekeri eriyinceye kadar çırpın.
Eriyen şekerin üstüne labneyi ve kremayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Başka bir kapta yumurtanın aklarını yarım yemek kaşığı toz şeker ekleterek kar haline getirin.
Kabaran aklara un ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
2 karışımı birbirine spatula yardımıyla ekleyerek alttan yukarıya doğru karıştırın.
Karışımı bisküvi tabanını üzerine dökün, önceden haşladığınız balkabağı iri küpler halinde doğrayarak karışımın içine rastgele serpin.
Fırına girecek bir kaba su koyup, suyla birlikte önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika sonra 180 derecede 15 dakika üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Pişen cheesecake’i soğuması için fırının kapağını açarak dinlendirin.
Sosu için; Balkabağı, su, şeker ve tarçını tencereye alın. Balkabakları yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişen karışımı ezerek püre haline getirin, soğutun ve pişen cheesecake'in üzerine dökün.
Ardından iri parçalara ayırdığınız cevizleri de üzerine serpiştirin.
En az 4-5 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.