Balkabağı Tatlısı
Penbe Taşkıran
4 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 2 dakika
Pişirme Süresi : 1 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Merhaba sevgili dostlar.. Sofraların ve kabakgiller ailesinin en tatlı besinlerinden bal kabağını tüketmenin tam zamanı. antioksidan özelliğiyle bağışıklığımıza, lif kaynağı ile bağırsaklarımıza fayda sağladığı gibi bir çok saymakla bitmeyecek faydası var. Damak çatlatan bu tarif akıllarda kalacak.

Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Balkabağı Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabakları dört dilim olacak şekilde keselim.
  2. Bir parmak uzunluğunda iki parmak genişliğinde keselim.
  3. Ardından fırın kabımıza yerleştirip şekerini üzerine serpiştirelim ve en az 2 saat ağzı kapalı olarak bekletelim.
  4. 2 saatin sonunda şekerle özleşen ve suyunu salan kabaklarımıza ekstra su ilave etmeden, üzerini folyo ile kapatıp 180 derece fansız ayarda fırınımıza yerleştirelim.
  5. 1 saatin sonunda folyosunu açalım ve bir kaç damla limon sıkalım.
  6. Üstü açık olacak şekilde 15 dakika daha pişirmeye devam edelim. Tatlımız hazır. Afiyet olsun

Tarif Kategorileri

Sizden Tatlı Tarifleri Sizden Lezzetler Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka