Ayva Tatlısı
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tadıyla, rengiyle sadece Ayva tatlısı 🧡 Çok zamandır yapmadığım ama çok sevdiğim bir tatlıdır. Herkesin kendine göre pişirme şekli, püf noktası vardır elbette. Sizin de varsa yorumlara yazabilirsiniz.

Ayva Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Ayva Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ayvaların kabukları soyulur. Çekirdekleri çıkartılır. Ayva kabukları, çekirdekleri ve karanfiller 2,5 su bardağı suya alınır ve yaklaşık 7-8 dk kaynatılır.
  2. Kabuk ve çekirdekler süzülür. Elde edilen suya iki bardak şeker ilave edilir ve ayvalar yumuşayana kadar kaynatılır.
  3. Ayvalar ve şerbeti fırın pişirme kabına aktarılır. 200 derecede iyice kızarana kadar pişirilir. Pişirirken ara sıra bir kaşık ile şerbetinden üstlerine aktarılır.
  4. Başka hiçbir işleme ve malzemeye gerek kalmadan güzelce kızaran ayvalar şerbetinden alınır.
  5. Soğuyan ayvaların çukurlarına kaymak koyulur, toz fıstık serpilerek servis edilir. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Sizden Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka