Tadıyla, rengiyle sadece Ayva tatlısı 🧡 Çok zamandır yapmadığım ama çok sevdiğim bir tatlıdır. Herkesin kendine göre pişirme şekli, püf noktası vardır elbette. Sizin de varsa yorumlara yazabilirsiniz.
Ayvaların kabukları soyulur. Çekirdekleri çıkartılır. Ayva kabukları, çekirdekleri ve karanfiller 2,5 su bardağı suya alınır ve yaklaşık 7-8 dk kaynatılır.
Kabuk ve çekirdekler süzülür. Elde edilen suya iki bardak şeker ilave edilir ve ayvalar yumuşayana kadar kaynatılır.
Ayvalar ve şerbeti fırın pişirme kabına aktarılır. 200 derecede iyice kızarana kadar pişirilir. Pişirirken ara sıra bir kaşık ile şerbetinden üstlerine aktarılır.
Başka hiçbir işleme ve malzemeye gerek kalmadan güzelce kızaran ayvalar şerbetinden alınır.
Soğuyan ayvaların çukurlarına kaymak koyulur, toz fıstık serpilerek servis edilir. Afiyetle ❤️