Zeytinyağlı Taze Bakla
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bakla sevmediğimi söylemiştim değil mi? Markette reyonda görüp de beni kendine çekmesi ne anlama geliyordu acaba? Tazecik görüntüsü çok hoşuma gitti, eşim çok sever alalım bakalım dedim. Evet bakla almıştım. Daha önce tadını sevmediğim için ben hiç yiyememiştim. Baktım bu sefer bakla yiyorum 😂 Ya yemediğim sürede değişen damak tadımdı ya da bakla bir lezzetli olmuştu. 😉 Eşim böyle güzel yaparsan yılda bir değil her hafta yeriz dedi. 😊 Küçük not tekrar alıp soğanla kavurup dondurucuya bile kaldırdım. 😉 Videolu ayrıntılı tarifler için Instagram sayfamı takip edebilirsiniz mutfakkeyiftir

Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi İçin

Malzemeler


Zeytinyağlı Taze Bakla

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 👩‍🍳 Baklalar ayıklanır ve kararması için limonlu suda bekletilir. Yemeklik doğranan kuru soğan ve sarımsak zeytinyağında kavrulur.
  2. Baklalar ilave edilir. Bir kasede un su ile açılır ve tencereye aktarılır. Tuz, şeker ilave edilerek baklalar yumuşayana kadar pişirilir.
  3. Ilındığında doğranmış dereotu serpilerek servis edilir.
  4. 🧐 İsteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurt ile de servis edilebilir. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Lezzetler Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sizden Sebze Yemeği Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıtır kabak cipsi
Vegan Ispanaklı Sufle
Ratatouille
Elma ve Mandalinalı Kereviz Yemeği
Yoğurtlu çam fıstıklı fırında bal kabağı
Kabak Sandal