Ispanakların sapları kesilip ayıklanıp 3-4 bardak su ile iyice yıkandıktan sonra süzmeye bırakılır.
Tava ocağa konulur, zeytinyağı eklenip rendelenmiş soğanlar eklenir. Hafif karamelize olana kadar güzelce sotelenir.
Sotelenen soğana ıspanak ve baharatlar eklenip ıspanaklar diriliğini kaybedene kadar kavrulur.
Ocaktan almadan 2 dakika önce süt eklenir ve karıştıra karıştıra iyice yedirilip çektirilir. Ardından ılımaya bırakılır. (Baharatları damak tadınıza göre çeşitlendirebilirsiniz.)
Karıştırma kabına kabartma tozu ve un eklenir. Hafif ılıyan ıspanak sote eklenip iyice karıştırılır, sufle kabına konulur. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika güzelce kızarana kadar pişirilir. AFİYET OLSUN.