Süzme Yoğurtlu Karnabahar Brokoli Havuç
Tuğçe Evrim YILMAZ Aşçı
75 Tarif       11 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kış sebzesi sevenler için lezzetli ve hafif bir tarif.

Okurlarımızdan gelen armutlu roka salatası ve fermente mor soğan tarifine de göz atın.

Süzme Yoğurtlu Karnabahar Brokoli Havuç Tarifi İçin

Malzemeler

Üzerini Süslemek  İçin;

Süzme Yoğurtlu Karnabahar Brokoli Havuç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Brokoli ve karnabahar istenen büyüklükte parçalara ayrılır.
  2. Havuç yuvarlak kesilir.
  3. Sebzeler buharda pişirme aparatı ile  istenilen yumuşaklığa gelinceye  kadar pişirilir. Piştikten sonra soğumaya bırakılır. Servis tabağına koyulur.
  4. Küçük bir kaba süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuz koyulur, kremsi bir kıvam alana kadar karıştırılır.
  5. Hazırlanan yoğurtlu karışım servis tabağındaki sebzelerin üzerine gezdirilir.
  6. Yağlı sos hazırlanır. Küçük sos tavasına zeytinyağı koyulur ,yağ kızdırılır. Yağ kızdıktan sonra pul biber koyulur.
  7. Ocağın altı kapatılır. (Bu aşamada pul biberlerin çok yanmamasına dikkat edilmeli) Hazırlanan sos servis tabağındaki yoğurtlu sebzelerin üzerine gezdirilir.
  8. Ceviz ve nar taneleri ile süslenerek servis edilir.

Tarif Kategorileri

Sizden Sebze Yemeği Tarifleri Yoğurtlu Tarifler Sebze Tarifleri Sizden Lezzetler Vejetaryen Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Kıtır kabak cipsi
Vegan Ispanaklı Sufle
Ratatouille
Elma ve Mandalinalı Kereviz Yemeği
Yoğurtlu çam fıstıklı fırında bal kabağı
Kabak Sandal