Brokoli ve karnabahar istenen büyüklükte parçalara ayrılır.
Havuç yuvarlak kesilir.
Sebzeler buharda pişirme aparatı ile istenilen yumuşaklığa gelinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra soğumaya bırakılır. Servis tabağına koyulur.
Küçük bir kaba süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuz koyulur, kremsi bir kıvam alana kadar karıştırılır.
Hazırlanan yoğurtlu karışım servis tabağındaki sebzelerin üzerine gezdirilir.
Yağlı sos hazırlanır. Küçük sos tavasına zeytinyağı koyulur ,yağ kızdırılır. Yağ kızdıktan sonra pul biber koyulur.
Ocağın altı kapatılır. (Bu aşamada pul biberlerin çok yanmamasına dikkat edilmeli) Hazırlanan sos servis tabağındaki yoğurtlu sebzelerin üzerine gezdirilir.
Ceviz ve nar taneleri ile süslenerek servis edilir.