Fransız mutfağının dünyaya kazandırdığı, meşhur ratatouille. Bu hafif ama lezzetli yemek, Türk mutfağında çok kullanılan, kabak, patlıcan ve domatesin birleşimi olan harika bir tariftir.
Önce, patlıcanları yuvarlak şeklinde doğrayıp, tuzlu suya yatırıyoruz. Patlıcanlar tuzlu suda 20 dakika bekleyecek.
Patlıcanlar tuzlu suda iken, sosumuzu hazırlıyoruz. Soğanı ince doğrayalım ve yağda hafif kavuralım.
Soğanları hafif kavurduktan sonra, doğranmış sarımsak ve sivri biberimizi ekliyoruz ve soğan, sarımsak ve sivri biberi 2 dakika kavuruyoruz.
Sonra kabuksuz doğranmış 1 domatesi ve tereyağı ekleyip, 2 dakika daha kavuruyoruz.
Sonra, sosumuza baharatları ekleyip, tepsi ya da borcam içine döküyoruz.
Ardından, patates, kabak ve domatesleri, daha önce doğradığımız patlıcanla aynı kalınlıkta yuvarlak doğruyoruz. Sıra ile üst üste dizip, hafif yatırarak sosun üzerine yerleştiriyoruz.
Sonra alüminyum folyo ile kapatıp, 180-200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz ve folyoyu çıkarıp tam pişmesini bekliyoruz (40 dakika kadar sürüyor).
Sebzeler tam piştikten sonra fırından çıkarıp, üzerine kaşar peyniri döküyoruz ve fırında 2-3 dakika daha bekletip kaşar peynirin erimesini bekliyoruz.
Kaşar peynir eridikten sonra, üzerine naneleri serpiştirip servis ediyoruz.