Mantarlı Ispanak Graten
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sebze yemekleri vitamin ve mineral ihtiyacımız için oldukça kıymetli . Ispanak lezzetini sevdiğim ama hazırlanmasına biraz üşendigim bir sebze. Lezzeti kesinlikle uğraşısına değer. Davet sofrasına girebilecek lezzette bu tarifi kaydedin, deneyin.

Mantarlı Ispanak Graten Tarifi İçin

Malzemeler

Mantarlı Ispanak Graten

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mantarlar tereyağında yüksek ısıda sotelenir. (içine bir miktar limon suyu eklenirse kararmaz).
  2. Piyazlık doğranan soğanlar  ve sarımsaklar sıvıyağda kavrulur. Orta boyutta ve ince patates dilimleri elde edilir.
  3. Patatesler kavrulan soğanlara eklenir.  Yumuşayana kadar (tam pişmesi beklenmeden) bir süre kavrulur.
  4. Doğranan ıspanaklar tencereye alınır.  Tuz ve baharatlar ilave edilir. Ispanaklar suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  5. Yemeği hazırladığımız tencereye un koyulur ve karıştırılır. Yavaş yavaş süt ilave edilir. Sotelenen mantarlar da eklenip karıştırılır.
  6. Tereyağı ile yağlanan pişirme kabına karışım aktarılır. Üzeri rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplanır. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebze Tarifleri Sizden Lezzetler Mantarlı Tarifler Ispanaklı Tarifler Sizden Sebze Yemeği Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıtır kabak cipsi
Vegan Ispanaklı Sufle
Ratatouille
Elma ve Mandalinalı Kereviz Yemeği
Yoğurtlu çam fıstıklı fırında bal kabağı
Kabak Sandal