Sebze yemekleri vitamin ve mineral ihtiyacımız için oldukça kıymetli . Ispanak lezzetini sevdiğim ama hazırlanmasına biraz üşendigim bir sebze. Lezzeti kesinlikle uğraşısına değer. Davet sofrasına girebilecek lezzette bu tarifi kaydedin, deneyin.
Mantarlar tereyağında yüksek ısıda sotelenir. (içine bir miktar limon suyu eklenirse kararmaz).
Piyazlık doğranan soğanlar ve sarımsaklar sıvıyağda kavrulur. Orta boyutta ve ince patates dilimleri elde edilir.
Patatesler kavrulan soğanlara eklenir. Yumuşayana kadar (tam pişmesi beklenmeden) bir süre kavrulur.
Doğranan ıspanaklar tencereye alınır. Tuz ve baharatlar ilave edilir. Ispanaklar suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Yemeği hazırladığımız tencereye un koyulur ve karıştırılır. Yavaş yavaş süt ilave edilir. Sotelenen mantarlar da eklenip karıştırılır.
Tereyağı ile yağlanan pişirme kabına karışım aktarılır. Üzeri rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplanır. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.