Karnabahar Mantısı
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Karnabahar 🤍🤎 birçok halini yapmışımdır. Ama bu tarif tekrar ve tekrar yaparım, siz de denemelisiniz diyeceğim hali 🥰

Karnabahar Mantısı Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Karnabahar Mantısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 👩‍🍳 Karnabahar küçük parçalara ayrılır ve tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır.
  2. Fırın pişirme kabına alınan karnabaharın üstüne pul biber ve zeytinyağı gezdirilir.
  3. Pişirme kağıdı ıslatılarak üstü kapatılır. 200 derecede 15 dk kadar üstü kapalı pişirilir.
  4. Üstü açılır ve kızarana kadar pişirmeye devam edilir. Soğan ve sarımsak doğranır, tavada zeytinyağı ile kavrulur.
  5. Kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir. İnce rendelenmiş havuç ilave edilir.
  6. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber eklenir. Bir bardağa yakın su eklenerek pişirilir.
  7. Diğer tarafta sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Fırından alınan karnabaharın üstüne kıymalı harç yayılır.
  8. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir ve servis edilir. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Farklı Sebze Yemekleri Sizden Sebze Yemeği Tarifleri Sizden Lezzetler Farklı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Kıtır kabak cipsi
Vegan Ispanaklı Sufle
Ratatouille
Elma ve Mandalinalı Kereviz Yemeği
Yoğurtlu çam fıstıklı fırında bal kabağı
Kabak Sandal