SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sizden Sebze Yemeği Tarifleri
Fırında Mor Lahana
Fırında Mor Lahana
Deniz Aygün
10
Tarif
5
Takipçi
Güncelleme tarihi:
28 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi :
5 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Hafif sevenler için, pratik ve lezzetli bir sebze önerisi.
Fırında Mor Lahana Tarifi İçin
Malzemeler
1 adet orta boy mor lahana
1 adet portakal
1 yemek kaşığı bal
100 ml zeytinyağı
40 ml balsamic sirke
1 diş sarımsak
10 dal taze kekik
1 çay kaşığı tuz
Fırında Mor Lahana
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Lahanalar ve portakallar bir parmak kalınlığında dilimlenir.
Zeytinyağı, balsamik sirke, sarımsak, bal, tuz karıştırılır ve dilimlenen lahanaların ve portakalların üzerine fırça yardımıyla sürülür.
Üzerine taze kekik yaprakları serpilir ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirilir.
Servis ederken lahanaların üzerine ceviz veya çiğ fındık serpilebilir.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Sizden Sebze Yemeği Tarifleri
Vejetaryen Yemekleri
Sizden Lezzetler
Fırın Yemekleri
Benzer Tarifler
Kıtır kabak cipsi
Vegan Ispanaklı Sufle
Ratatouille
Elma ve Mandalinalı Kereviz Yemeği
Yoğurtlu çam fıstıklı fırında bal kabağı
Kabak Sandal