SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sizden Sebze Yemeği Tarifleri
Enginar Yaprağı Dolması
Enginar Yaprağı Dolması
Tuğçe Evrim YILMAZ
Aşçı
75
Tarif
11
Takipçi
Güncelleme tarihi:
16 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzetli ve sağlıklı bir tarif. Enginarı bir de böyle deneyin 🌿👌
Enginar Yaprağı Dolması Tarifi İçin
Malzemeler
1 adet enginarın yaprakları (ayıklanmış)
2 adet limon
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 buçuk su bardağı sıcak su
Tuz
İç Harç İçin:
1su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı nar ekşisi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım bağ dereotu
1 adet kuru soğan
Sumak
Tuz
Nane
Karabiber
Pul Biber
Kuru Reyhan
Kuru Fesleğen
Enginar Yaprağı Dolması
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
İç harç için tavaya zeytinyağı koyulur. Biraz kızdırılır. Küp küp doğranmış soğanlar tavaya koyulur karıştırılır. Renk alınca küp küp doğranmış domatesler koyulur karıştırılır, pirinç koyulur karıştırılır.
Salça, nar ekşisi ve diğer baharatlar koyulur karıştırılır.
Ocağın altı kapatılır.
İnce ince doğranmış dereotu eklenir karıştırılır.
Hazırlanan iç yaprağın içine koyulur ve diğer yaprakla üzeri kapatılır. Midye şekli verilir. İşlem böyle devam eder.
Hazırlanan midye dolmalar tencereye koyulur.
Sıcak su koyulur.
Zeytinyağı gezdirilir.
Limonun suyu sıkılır ve enginar dolmanın üzerine gezdirilir.
Enginar dolmanın üzerine tuz serpilir ve önce suyun kaynaması için ocağın fazla ayarında, kaynarken ocağın kısık ayarında dolmalar pişirilir.
Ilık servis edilir.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Sizden Sebze Yemeği Tarifleri
Sizden Lezzetler
Dolma Tarifleri
Benzer Tarifler
Kıtır kabak cipsi
Vegan Ispanaklı Sufle
Ratatouille
Elma ve Mandalinalı Kereviz Yemeği
Yoğurtlu çam fıstıklı fırında bal kabağı
Kabak Sandal