Bamya Kavurması
Tuğçe Evrim YILMAZ Aşçı
75 Tarif       11 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ekşi lezzetler sevenler için, limonlu bamya kavurması tarifi.👌

Bamya Kavurması Tarifi İçin

Malzemeler

Bamya Kavurması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sıvı yağ tencereye koyulur, kızdırılır.
  2. Kızdırılan  sıvı yağın üzerine  küp küp doğranmış kırmızı soğan ve ince ince doğranmış sarımsak koyulur, karıştırılır . 
  3. Soğanlar renk alınca küp küp doğranmış domatesler koyulur , karıştırılır.
  4. Domatesler biraz pişince bamya koyulur, karıştırılır. Biber salçası, baharatlar, limon suyu koyulur, karıştırılır. Ilık su  koyulur. 
  5. Tencerenin kapağı kapatılır ve  bamyalar ocağın kısık ayarında pişmeye bırakılır, bamyalar ara ara karıştırılır. (Sık sık karıştırmak bamyayı zedeleyecektir.)
  6. Bamyalar yumuşayınca ocağın altı kapatılır, biraz dinlendirilir.
  7. Sıcak ya da ılık servis edilir.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Sebze Yemeği Tarifleri Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Kıtır kabak cipsi
Vegan Ispanaklı Sufle
Ratatouille
Elma ve Mandalinalı Kereviz Yemeği
Yoğurtlu çam fıstıklı fırında bal kabağı
Kabak Sandal