Lokum gibi kıvamı ile tam bir kış yemeği. "Kereviz de neymiş!" diyenlere bile kerevizi sevdiren bir tarif, o derece de iddialıyım. Üstelik hazırlaması da çok kolay!
Ayva ve kereviz iri bir şekilde doğranır limonlu suda bekletilir.
Havuclar ve patates çok küçük olmayacak şekilde doğranır ve yarim çay bardağı zeytinyağında hafif kavrulur
Piyazlık doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilir biraz daha kavrulur.
Limonlu suda beklemiş olan ayva ve kereviz dilimleri tencereye eklenir ve birkaç dakika daha kavrulur. Bu aşamada tuz ekleyebilirsiniz .
Terbiye için gerekli malzemeler bir kasede karıştırılır ve tencereye ilave edilir.
Ardından 1.5 su bardağı sıcak su da ilave edilir.
Karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber eklenir.
Yaklaşık 40 dakika kısık ateşte pişirilir. Kerevizlerin yumuşamasına göre ocağın altı kapatılır.
Ocak kapatıldıktan sonra zeytinyağı gezdirilir( 3-4 yemek kaşığı kadar) ve kapak kapatılır yemek dinlenmeye alınır. (Ben bu aşamada çok az daha mandalina suyu gezdirdim yemeğime)
Servis esnasında maydonoz ve derotu ilavesi yapabilirsiniz.