Ziyafete hazır. Rengi ile sunumu ile kendine çeken bu pilav lezzetiyle de size kendini sevdirecek. Davet sofralarınıza girmeye aday olan bu tarif beğenilerinizi ve denenmeyi bekliyor. 🤗
👩🍳 Tereyağı ve zeytinyağında küçük doğranmış soğan kavrulur. Küp doğranmış havuçlar eklenerek sotelenir.
Haşlanmış bezelyeler eklenir ve sotelemeye devam edilir. Tuz ilave edilir. Sebzeler yumuşadığında (serviste kullanmak üzere) az bir miktarı kenara alınır.
Pirinçler ve kaşar peyniri eklenir. İnce doğranmış dereotu ve zerdeçal pilava dahil edilir. Sıcak su eklenerek pilav pişirilir.
Pişen pilav bir süre demlendirilir. Uygun bir kalıpta şekillendirilir, ters çevirerek servis edilir.
Servis ederken önceden kenara ayrılan sebzeler etrafına serpiştirilir. Afiyetle ❤️
🧐 Alternatif pişirme yöntemi; pirinç zerdeçallı suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır ve süzülür.
Sebzeler yukarıdaki tarifteki gibi sotelenir. Pirinç sotelenen sebzelere dahil edilip, karıştırılır.
Uygun bir kek kalıbına aktarılır ve 170 derece fırında yaklaşık 10 dk pişirilir