SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sizden Klasik Tarifler
Zeytinyağlı Havuç Pilaki
Zeytinyağlı Havuç Pilaki
Tuğçe Evrim YILMAZ
Aşçı
75
Tarif
11
Takipçi
Güncelleme tarihi:
04 Aralık 2022
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
2 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Ekşi lezzetler sevenler için lezzetli ve hafif bir tarif. 👌🥕🍋
Zeytinyağlı Havuç Pilaki Tarifi İçin
Malzemeler
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
Yarım yemek kaşığı pirinç
2-3 dal dereotu
1 diş sarımsak
1 adet limon
Tuz
Zeytinyağı
Zeytinyağlı Havuç Pilaki
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Havuçların kabuğu soyulur ve verev şekilde doğranır.
Kuru soğan piyazlık doğranır.
Dereotu ince kıyılır.
Sarımsak ince ince doğranır.
Limonun suyu sıkılır.
Tencereye zeytinyağı koyulur ve soğan ilave edilir, soğanın rengi değişinceye kadar sotelenir.
Havuç dilimleri, pirinç ve sarımsak eklenir. Az su ve limon suyu eklenir ve havuç yumuşayana kadar pişirilir.
Servis tabağına alınır.
Üzerine dereotu eklenerek servis edilir.
Tarif Kategorileri
Sizden Klasik Tarifler
Sizden Lezzetler
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Sizden Sebze Yemeği Tarifleri
Benzer Tarifler
Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası