Zerdeçallı Ve Cheddarlı Makarna
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pilav yada makarna sarı renkte görünce bizim çocuklar adını radyasyonlu koydular. Tabi ki bu onların hayal gücü. İçinde sarı rengi veren zerdeçaldan başkası değil 😊 bizde makarna genelde sade tercih edilir. Öyle içine bir şeyler katılan, soslanan makarnalara pek yiyici gözüyle bakmazlar. Bu sefer beğendiler 👍

Zerdeçallı Ve Cheddarlı Makarna Tarifi İçin

Malzemeler

Zerdeçallı Ve Cheddarlı Makarna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sıcak su ve süt tencereye alınır. Tuz ve zerdeçal eklenir. Kaynar halindeyken makarna ilave edilir.
  2. Makarna suyunu çekene kadar pişirilir. (Su miktarını biraz az tutup bittikçe ekleyebilirsiniz. Ben genelde tüm makarnalar için bir pakete iki litre su ile suyunu süzmeden pişiriyorum)
  3. Pişen makarnanın içine rendelenmiş kaşar peyniri ve cheddar peyniri koyulup karıştırılır. Peynir iyice eriyip makarnaya karışınca servis edilebilir.
  4. Süt ile pişmesi ayrı bir lezzet katıyor makarnaya. Zerdeçal rengini sağlarken, cheddar peyniri kendi aromasıyla keyiflendiriyor. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Peynirli Tarifler Sizden Klasik Tarifler Makarna Tarifleri Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası