Bir tencereye dondurucudan alınan ya da normal vişne koyulur, 2 su bardağı su eklenerek vişnenin rengi çıkana kadar kaynamaya bırakılır.
Vişne suyu elde edilir. Pişen vişneler de küçük küçük doğranır.
Bir kaba köftelik esmer bulgur koyulur. Sıcak vişne suyu da eklenerek üzeri kapatılır ve bulgur yumuşayana kadar dinlendirilir.
Bir tencereye zeytinyağı koyulur, zeytinyağı kızınca küp küp doğranmış kuru soğan eklenir ve soğanlar yumuşayınca salça koyularak karıştırılır. Salçalı sos elde edilir.
Çarliston biber, domates ve salatalık küp küp doğranır.
Maydanoz ve yeşil soğan ince ince kıyılır.
Limonun suyu sıkılır.
Yumuşayan bulgurun içerisine pişen vişneler, sebzeler, baharatlar, salçalı sos, limon suyu ve nar ekşisi eklenerek karıştırılır.