Vişneli Deniz Börülcesi Mezesi
Tuğçe Evrim YILMAZ Aşçı
75 Tarif       11 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Deniz börülcesini seviyorsanız bu tarif size göre, vişne ile deniz börülcesi lezzetine lezzet katabilirsiniz .👌🌿🍒

Vişneli Deniz Börülcesi Mezesi Tarifi İçin

Malzemeler

Vişneli Deniz Börülcesi Mezesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencerenin içerisine su koyulur ve içine temizlenen sarımsaklar eklenerek kaynamaya bırakılır.
  2. Su kaynarken deniz börülcesi farklı bir tencereye koyulur ve yumuşayana kadar pişirilir. Pişen börülceler süzgeçten geçirilir. Sarımsaklar piştiğinde deniz börülcesinin yanına alınır.
  3. Bir kabın içerisine buz ve su koyulur. Haşlanmış deniz börülcesi, buzlu suyun içerisine alınır ve bir süre bekletilir. Ardından börülcenin içindeki kılçık temizlenir.
  4. Vişne suyu için; 6-7 adet vişne ve yarım çay bardağı su bir tencereye alınır. Vişnenin rengi çıkanara kadar kaynatılır, daha sonra soğumaya bırakılır.
  5. Bir kaba deniz börülcesi, zeytinyağı, rendelenmiş limon kabuğu, sumak, pul biber, nar ekşisi, haşlanmış sarımsaklar, vişne suyu, beyaz sirke ve çekirdeği çıkartılmış vişnelere alınarak karıştırılır. Servis edilir.

Tarif Kategorileri

Meze Tarifleri Salata ve Meze Tarifleri Sizden Klasik Tarifler Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası