Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma
Tuğçe Evrim YILMAZ Aşçı
75 Tarif       11 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bu lezzeti seveceksiniz.🍒👌

Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

İç Malzeme İçin:

Sos İçin:

Vişne Ekşisi Soslu Lahana Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Lahananın büyük yaprakları alınır, temizlenir. 
  2. Tencereye su koyulur, su kaynarken lahanalar  su içerisine koyulur, 2-3 dk bekletilir. 
  3. Lahanalar  süzgeç yardımıyla sudan alınarak ılıması için kenara koyulur.  
  4. İç malzeme hazırlanır.  Tencereye  zeytinyağı koyulur , zeytinyağı kızınca küp küp doğranmış soğanlar koyulur ve yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  5. Bulgur koyulur karıştırılır. Baharatlar koyulur, vişne ekşisi sosu karıştırılır. Ocağın altı kapatılır.  İnce kıyılmış dereotu ve maydanoz koyulur karıştırılır. 
  6. Sosu hazırlanır. Bir tabağa salça koyulur ve sıcak suyla açılır.
  7. Dolma sarma işlemine başlanır. Yapraklar istenen boyutta parçalara ayrılır ve ortasına iç malzeme koyularak rulo şeklinde sarılır. Sarılan dolmalar tencereye dizilir.
  8. Sarma işlemi bitince  hazırlanan sos , zeytinyağı ve biraz tuz dolmaların üzerine gezdirilir. 
  9. Dolmalar ocağın kısık ayarında pişmeye bırakılır. 
  10. Sıcak ya da ılık servis edilir.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sarma Tarifleri Sarma ve Dolma Tarifleri Sizden Lezzetler Sizden Klasik Tarifler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası