Üzüm Ekşili Yaprak Sarma
Tuğçe Evrim YILMAZ Aşçı
75 Tarif       11 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Asma yaprağının meyvesi üzüm ve asma yaprağı ile zeytinyağlı sarma, lezzetli mi lezzetli bir tarif. 

Üzüm Ekşili Yaprak Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Üzüm Ekşili Yaprak Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir tencereye zeytinyağı koyulur. Yağ kızınca küp küp doğranmış soğanlar koyulur ve kavruluncaya kadar pişirilir.
  2. Pirinç kırığı ve tuz koyulur karıştırılır.3 çay bardağı musluk suyu koyularak pirinç kırığı suyunu çekene kadar pişirilir.
  3. Pirinç kırığı piştikten sonra ocağın altı kapatılır. Pirinç kırığı üzerine istenilen miktarda baharatlar, dolmalık fıstık, kuş üzümü ve ince ince kıyılmış dereotu koyulur ve karıştırılır.
  4. Hazırlanan malzeme yaprakların içerisine koyulur .Yapraklar sıkı olacak şekilde sarma işlemi yapılır.
  5. Tencereye  yapraklar serilir. Üzerine sarılan yapraklar dizilir. En üste üzüm taneleri koyulur.
  6. Sarılan yaprakların üzerine zeytinyağı ekşi seviyorsanız limon suyu sıkılır ve gezdirilir.
  7. Sıcak  su koyulur.
  8. Dolmalar ocağın kısık ayarında pişmeye bırakılır.
  9. Sıcak ya da ılık servis edilir.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Lezzetler Sarma Tarifleri Sarma ve Dolma Tarifleri Sizden Klasik Tarifler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası