Tavuklu Acem Pilavı
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bol soğan, tavuk eti ve pirinç ❤️ Acem pilavı, Bolu Kıbrısçık'a ait tavuklu acem pilavı evimizin en sevilen yemeklerindendir. Sağlıklı tavuk bulduysam mutlaka yaparım. Bol soğanlı olmasının lezzeti tarifsiz. Mutlaka deneyin.

Tavuklu Acem Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuklu Acem Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk etleri haşlanır ve didiklenir. Tavuk suyu pilavda kullanılmak için saklanır. Soğanlar piyazlık doğranır ve tencerede kavrulur. 
  2. Kavrulan soğanların üzerine tavuk etleri eklenir. 3-5 dk daha bir arada kavrulur. Elde edilen karışımın yarısı kenara alınır.
  3. Tencerede kalan tavukların üzerine pirinçlerin yarısı eklenir. Üzerine kenara ayrılan tavuklar yayılır ve kalan pirinçler de tavukların üstüne aktarılarak tavukların üstü pirinç ile kapatılır.
  4. Bu aşamalar yapılırken her aşamada üzerine hafif bastırılması tencereden alırken dağılmamasına yardımcı olabilir.
  5. Tuz ve tereyağı parçalar halinde üzerine koyulur. 3 su bardağından biraz fazla tavuk suyu pilava aktarılır ve kapağı katılarak kısık ateşte pişirilir.
  6. Tencere servis tabağına ters çevrilir.
  7. Ben pirinci ayrı bir tencerede kavurarak kullandım. İsteyen sıcak suda bekleterek de yapabilir.
  8. Su ölçüsü her zaman yaptığınız pilava kullandığınız oranda olmalıdır ve pirincin cinsine göre değişebilmektedir.
  9. Tarifteki ölçü kendi kullandığım pirinç için geçerlidir. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pilav Tarifleri Sizden Lezzetler Tavuk Yemekleri Sizden Klasik Tarifler Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası