Bol soğan, tavuk eti ve pirinç ❤️ Acem pilavı, Bolu Kıbrısçık'a ait tavuklu acem pilavı evimizin en sevilen yemeklerindendir. Sağlıklı tavuk bulduysam mutlaka yaparım. Bol soğanlı olmasının lezzeti tarifsiz. Mutlaka deneyin.
Tavuk etleri haşlanır ve didiklenir. Tavuk suyu pilavda kullanılmak için saklanır. Soğanlar piyazlık doğranır ve tencerede kavrulur.
Kavrulan soğanların üzerine tavuk etleri eklenir. 3-5 dk daha bir arada kavrulur. Elde edilen karışımın yarısı kenara alınır.
Tencerede kalan tavukların üzerine pirinçlerin yarısı eklenir. Üzerine kenara ayrılan tavuklar yayılır ve kalan pirinçler de tavukların üstüne aktarılarak tavukların üstü pirinç ile kapatılır.
Bu aşamalar yapılırken her aşamada üzerine hafif bastırılması tencereden alırken dağılmamasına yardımcı olabilir.
Tuz ve tereyağı parçalar halinde üzerine koyulur. 3 su bardağından biraz fazla tavuk suyu pilava aktarılır ve kapağı katılarak kısık ateşte pişirilir.
Tencere servis tabağına ters çevrilir.
Ben pirinci ayrı bir tencerede kavurarak kullandım. İsteyen sıcak suda bekleterek de yapabilir.
Su ölçüsü her zaman yaptığınız pilava kullandığınız oranda olmalıdır ve pirincin cinsine göre değişebilmektedir.
Tarifteki ölçü kendi kullandığım pirinç için geçerlidir. Afiyetle ❤️