Tahchin (Safranlı İran Pirinci)
Hasibe Baykız
13 Tarif       7 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şimdi bu yemek için siz söylemeden ben söyleyeceğim. 😊Aaa künefeye benzemiş diyeceksiniz ama değil. Aslında benzemesi hoşuma gitti. Çünkü asla yapabileceğim bir tatlı değildi. Tarifte de belirtirim. Normalde bu yemekte tavuk sote var. Ama ben kullanmadım. Biraz hafif olsun istedim. Ayrıca ilk deneme cesaret edemedim. Siz deneyebilirsiniz 🥣🥣

Tahchin (Safranlı İran Pirinci) Tarifi İçin

Malzemeler

Tahchin (Safranlı İran Pirinci)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Önce safran 2 yemek kaşığı ılık suda 1 saat kadar bekletilir. 
  2. Pirinç tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlanır. 
  3. Suyu süzülür bekletilir. 
  4. Ardından suyu süzülen safran yumurta sarısı, köri, tuz ve sıvı yağ hafif çırpılır. 
  5. Yoğurt ilave edilir ve tekrar karıştırılır.
  6.  Bu karışıma haşlanıp suyu süzülen pirinç yavaşça ilave edilir.
  7.  Tercihen orta derinlikte 15 cm çapı olan teflon yada çelik tencere hafifçe yağlanır.
  8. Hazırlanan karışımın yarısı tencereye hafifçe bastırarak yayılır. 
  9. Burada bir spatula yada kaşık kullanabiliriz. 
  10. Bu işlemden sonra gojiberry ve ayıklanan antep fıstığı araya serpiştirilir. 
  11. Sonra geriye kalan diğer yarısı güzelce yayılır. 
  12. Ağzı kapatılıp kısık ateşte 30 dk pişirilir. 
  13. (Arada kontrol edip yanmamasına dikkat etmek lazım)
  14. Altını kapatıp 15 dakika bekledikten sonra bir tabağa ters çevrilir. 
  15. Altın sarısı hafif karamelize bir renk almalıdır.
  16. Üzerine yine çok az yağda çevrilmiş gojiberry ve fıstıkla süsleyebiliriz.
  17. Aslında orijinal tarifte arada tavuk sote var. 
  18. Ama ben böyle daha hafif olsun diye tercih ettim.

Tarif Kategorileri

Sizden Lezzetler Sizden Klasik Tarifler Pilav Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası