SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sizden Klasik Tarifler
Siyez Bulguru Pilavı
Siyez Bulguru Pilavı
Selcan hüseyinoğlu
5
Tarif
2
Takipçi
Güncelleme tarihi:
07 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Hafif, sağlıklı ve inanılmaz lezzetli siyez bulguru pilavının gelin birlikte tadına bakalım..
Siyez Bulguru Pilavı Tarifi İçin
Malzemeler
2 su bardağı siyez bulguru
12 adet arpacık soğanı
2 diş sarımsak
1 avuç çam fıstığı
3.5 su bardağı et suyu
5 sap taze soğan
12 adet küçük domates
1 avuç maydanoz
1 tutam tuz
Zeytinyağı
Siyez Bulguru Pilavı
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Tencereye bir miktar zeytinyağı koyun. Sarımsakları soyup doğrayın, tavaya koyun.
Arpacık soğanların kabuklarını soyup tavaya ekleyin ve karıştırın. Hafif cızırtılar gelmeye başlayınca çam fıstığını ekleyin ve kavurun.
Çam fıstıkları hafif kahverengileşince önceden sıcak suda dinlendirilip durulanmış Siyez bulgurunu ekleyin. İyice kavurun.
3,5 su bardağı et suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp bulguru suyunu çekmeye bırakın.
Küçük domatesleri ortadan ikiye bölün. Taze soğanları da irice parçalara bölün. Maydanoz yapraklarını da ince ince doğrayın.
Pilav suyunu çekince doğranmış maydanozu serpin ve domatesleri yerleştirin. Soğanları serpiştirin. Tuz ekleyin.
Ocağın altını kapatıp tencerenin kapağını kapatın ve pilavı dinlenmeye bırakın.
Tarif Kategorileri
Sizden Lezzetler
Pilav Tarifleri
Bakliyat Tarifleri
Sizden Klasik Tarifler
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası