Sarma Beyti
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

@okayinmutfagi Arzu Okay Yücel’den hazır yufka ile kolay hazırlayabileceğiniz sarma beyti tarifi ile karşınızdayız. Urfa yöresi ile özdeşleşen beyti; hem dana, hem de kuzu etiyle hazırlanır. İç harç yufkalara sarıldıktan sonra fırına verilerek pişmesi beklenir. Listedeki malzemelere göz attıysanız, sarma beyti yapımı için detaylara geçebiliriz.

Urfa usulü beyti kebabı ve fırın beyti tarifini de notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Sarma Beyti Tarifi İçin

Malzemeler

Sarma Beyti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yufkayı önce ortadan ikiye katlayın, daha sonra bir kez daha katlayın ve Beyti yapacağınız tepsinin tabanı kadar daire şeklinde yufkayı kesin.
  2. Yufkalar dört kat olur ve her birinin aralarını tereyağ ile yağlayın. Pişirme tepsisine yerleştirip 12 parçaya bölün.
  3. Bir kasede kıymaları, rendelenmiş soğan, yumurta akı, galeta unu, tuz ve diğer baharatları ilave edip Beyti köftesini hazırlayın.
  4. İçine şamfıstığı da ilave edin. Tüm malzemeyi iyice yoğurup dairesel şekil verin ve yufkalara sarın.
  5. Yufkaların üzerine yumurta sarısını sürün 200 derece ayarlı fırında 20 dakika pişirin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sarma Tarifleri Sarma ve Dolma Tarifleri Sizden Gelenler Sizden Et Yemekleri Sizden Klasik Tarifler Fırın Yemekleri Yöresel Tarifler Et Tarifleri Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası