Öncelikle tencere veya wok tavada kuşbaşı etleri kavurmaya başlayalım.
Etler, suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuruyoruz.
Etler suyunu çektikten sonra, sıvı yağı (4 yemek kaşığı), kırmızı ve yeşil biberleri, soğanı, sarımsağı ve biber salçasını ekleyip karıştırmaya başlıyoruz.
Baharatlar ile defne yaprağını (avuç içinde ufalayarak) ekleyip, tava ya da tencerenin kapağını kapatıp biber ve soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
Patlıcanları 🍆 çizgili bir şekilde soyup, ince ve uzun bir şekilde dilimleyerek, kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartalım.
Kızartılan patlıcanların 🍆 fazlalık yağını kağıt havlu üzerinde bekleterek aldıktan sonra, patlıcanları 🍆 safları sıkı tutarak ve kalıptan biraz sarkacak şekilde kelepçeli kek kalıbına dizelim.
Patatesleri 🥔 ince ve halka şeklinde doğrayıp kalıbın tabanına diziyoruz.
Ocaktan aldığımız eti, patateslerin 🥔 üzerine eşit dağıtarak döküyoruz.
Domatesleri 🍅 rendeleyip, etin üstüne eşit miktarda döküyoruz
Üstüne bir kat daha patates 🥔 dizip, kaynar durumda olan bir bardak suyu üstüne döküyoruz.
Patlıcanların 🍆 sarkan kısımlarını üstüne kapatıyoruz.
Çeri domatesleri 🍅 közlemek için üstüne koyuyoruz.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 35dk (üstü kızarana kadar) pişiriyoruz.