Patatesli Çilav
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
29 Tarif       24 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çilav, pirincin sade bir şekilde pişirilmesiyle hazırlanan bir yemektir. Sizle çok eski zamanlardan kalma patatesli çilav tarifini paylaşmak istiyorum, umarım beğenirsiniz.

Patatesli Çilav Tarifi İçin

Malzemeler

Patatesli Çilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak bir kabın içerisine su ve tuz ekleyin. Pirinçleri tuzlu suda 1 saat bekletin.
  2. Patatesleri ince halka, küp veya çubuk şeklinde doğrayarak tuzlu suda bekletin.
  3. Büyük bir tencerenin içerisine bol miktarda su ekleyin.
  4. Tencereye 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Bu esnada pirinçleri bol su ile durulayın.
  5. Tenceredeki su kaynamaya başladığında pirinçleri içerisine ilave edin.
  6. 7-8 dakika pirinçleri kaynattıktan sonra suyunu süzün ve soğuk su altında tekrar yıkayın.
  7. Suyunu süzmesi için kenarda bekletin. Tencereyi tereyağı ile yağladıktan sonra dilimlediğiniz patatesleri tabana yerleştirin.
  8. Patatesleri sıraladıktan sonra üzerine karabiber ve tuz serpiştirin.
  9. Haşlanmış pirinçlerin yarısını patateslerin üzerine koyun. 2 kaşık tereyağını da küçük parçalar halinde tencereye koyun.
  10. Pirincin kalan yarısını da üzerine ekleyin. Tekrardan tereyağı koyarak yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin.
  11. Pişme işleminin sonunda tencereyi ters çevirerek büyük bir servis tabağına ekleyin. Afiyet olsun.
  12. Not: Patateslere istediğiniz şekli verebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Patatesli Tarifler Sizden Lezzetler Pilav Tarifleri Sizden Klasik Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası