Patates Ve Domatesli Pirinç Pilavı
Nezih Çevik
4 Tarif       2 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Besleyici ve lezzetli tek başına bile güzel giden pirinç pilavı.

Diğer okurlarımızdan gelen perde pilavı ve soğanlı yeşil mercimekli pilav tarifine de göz atabilirsiniz.

Patates Ve Domatesli Pirinç Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Patates Ve Domatesli Pirinç Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci üç defa soğuk suyla yıkayıp durulayın. 
  2. Patates ve domateslerin kabuklarını soyun hazır edin .
  3. Patates ve domatesleri doğrayın 
  4. Tencereye sıvı yağı ve tereyağı koyup hafif eriyince patatesleri koyun bir kaç dakika yağda kızartın.
  5. Ardından dört bardak kaynar suyu koyun
  6. Üç  çay kaşiği tuzunu atın.
  7. Suyun içine pirinçleri salın tencerenin kapağını kapatıp, fokurdayınca kısık ateşe alın suyunu hafif çekene kadar bekleyin. 
  8. Suyu azalınca domatesleri ekleyip bir tur karıştırın. 
  9. Kapağı kapalı suyu çekene kadar bekleyin suyunu çekince altını kapatıp bir tur daha karıştırıp üstü kapalı on dakika dinlendirin.
  10. Salma yöntemi ile yaptığımız için pilavımız biraz daha besleyici olacaktır.
  11. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Domatesli Tarifler Patatesli Tarifler Pilav Tarifleri Sizden Klasik Tarifler Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası